חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פס"ד בתביעה לביטול מתנה לגבי דירה

: | גרסת הדפסה
ע"ז
בית משפט לעניני משפחה באר- שבע
1450-04
6.5.2008
בפני :
טפרברג דניאל

- נגד -
:
ג. מ.
עו"ד אופיר מנצ'ל
:
1. ב. נ. מ.
2. ע. נ. נ.

עו"ד אדם טל
פסק-דין

בפני תביעה לביטול מתנה שהוגשה ע"י התובעת כנגד הנתבע מס' 1 לגבי דירתה של המנוחה(אמם של התובעת והנתבע 1), המצויה ברח' ע. בנ. (להלן: "הדירה") הרשומה אצל הנתבעת 2.

1.         הרקע העובדתי:

מהחומר שהובא בפני בית המשפט עולה הרקע העובדתי המפורט להלן.

התובעת והנתבע 1 (להלן: "הנתבע") הינם אחים, ילדיה של המנוחה הגב' ח. ב. נ. ז"ל (להלן: "המנוחה"), אשר הלכה לעולמה ביום 24/5/03.

נתבעת 2 הינה החברה המשכנת בה רשומים הזכויות בדירה והינה נתבעת פורמלית בלבד.

למנוחה היו עוד חמישה ילדים, בנוסף לתובעת ולנתבע.

המנוחה התגוררה בדירה מאז עלייתה ארצה ועד פטירתה, כאשר יחד עמה התגוררו בעלה- אביהם של הצדדים, עד אשר נפטר בשנת 1977, והתובעת, כאשר גם לאחר שנישאה המשיכה להתגורר בדירה עם בעלה וילדיהם.

ביום 14/7/96 חתמה המנוחה על הסכם לרכישת הדירהמהנתבעת 2 תמורת הסך של 149,225 ש"ח, לאחר שניתנה למנוחה הנחה בסך 30,000 ש"ח ממחיר הדירה, הנחה שהיתה מותנית בכך שהמנוחה ו/או יורשיה לא יעבירו הזכויות בדירה לאחר. ( נ/8).

ביום 7/8/96 חתמה המנוחה על צוואה, בה הורישה את כל רכושה, לרבות הדירה, לנתבע, כשהיא מציינת כי עשתה כן "מאחר ובני מ. ב. נ.  מטפל בי במסירות ודואג לכל מחסורי ואף שילם מכספו את התמורה המלאה שנדרשה כדי לרכוש את דירתי בנ....(להלן: "הצוואה הראשונה"- נ/10), כך עולה מכתב הגנתו של הנתבע (ראה: ס' 4 (יג) לכתב ההגנה).

ביום 28/5/97, לאחר עריכת הצוואה הראשונה, חתמה המנוחה על תצהיר, בו היא נותנת במתנה את הדירה לנתבע, תוך ציון כי היא מוותרת על זכותה לחזור בה מהמתנה, אא"כ הנתבע יבקש לפנותה מהדירה. (נ/12).

בנוסף חתמה המנוחה באותו מעמד על מסמכי העברת הזכויות ללא תמורהלטובת הנתבע, לרבות יפוי כח בלתי חוזר לטובת הנתבע (נ/13-נ/14 ו-נ/16).

ביום 21/5/98 הוחזרו מסמכי העברת הזכויות מהנתבעת 2 לב"כ הנתבע מהטעם, כי לא ניתן לבצע כל פעולת העברת זכויות בדירה עד תום 3 שנים ממועד הרכישה בשל ההלוואה המותנית (נ/17).

ביום 8/6/1998 חתמה המנוחה על מכתב (המכתב מודפס כשעל גביו חתימת המנוחה בטביעת אצבע), אשר הופנה לנתבעת 2, כאשר במכתב נאמר כי הנתבע החתים אותה על מסמכים, אשר התברר לה מאוחר יותר כי הינם לצורך העברת הזכויות בדירה לנתבע וכי היא מודיעה על ביטול המסמכים ומבקשת שלא לבצע כל פעולה בקשר להעברת הזכויות בדירה. (נספח ב' לתצהיר התובעת).

ביום 11/6/1998 ערכה המנוחה צוואה חדשה, המבטלת את הצוואה הקודמת, כאשר בצוואה זו הורישה המנוחה את הדירה לתובעת.(להלן: "הצוואה השנייה"- נספח ג' לתצהיר התובעת).

ביום 29/5/2000 השיב ב"כ הנתבע לנתבעת 2 על המכתב, החתום ע"י המנוחה מיום 8/6/98 ואשר הועבר אליו ע"י הנתבעת 2, ובו ציין כי הסביר למנוחה את מהות חתימתה על המסמכים וכי כל הליכי העברת הזכויות בדירה מהמנוחה לנתבע הסתיימו, וע"כ באם ישנן השגות בעניין, יש להפנות בעלי העניין לבית המשפט. .(נספח ט' לתצהיר התובעת).

ביום18/9/00 החזירה הנתבעת 2 לב"כ הנתבע את מסמכי ההעברה, היות וטופס ההעברה שהוגש לא התאים, בשל הצורך בטופס העברה לבנייה נמוכה, וביקשה לשנות לטופס העברה חדש.(נ/18).

היות והיה צורך בחתימה נוספת של המנוחה על טופס העברת הזכויות, הגיעו הנתבע ובא כוחו ביום 5/6/02 לדירת המנוחה, אשר כבר היתה מרותקת למיטתה, והחתימו את אותה על מסמך ההעברה (נ/15).

            התובעת הגישה ביום 12/6/02 תלונה במשטרה כנגד הנתבע בגין אותו אירוע.

המנוחה הלכה לעולמה ביום 24/5/03.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>